vineri, 20 noiembrie 2009
No strings attached?
luni, 24 august 2009
vineri, 21 august 2009
Deziceri
miercuri, 12 august 2009
miercuri, 1 iulie 2009
Pécs - o promenadă ungurească
Mă uit la fotografii ce se derulează înaintea-mi parcă aruncate de-a valma şi tânjesc după oraşele care te prind de mână şi nu îţi mai dau drumul vreodată.
Suspinele curg gârlă la ideea că nu voi mai apuca să-i revăd vreodată pe omuleţii de pe tărâmuri îndepărtate.
Dar sentimentalismele îşi şterg nasul, delicat, în batista brodată şi îşi întind gâtlejele către locaţii mai apropiate, aşteptate cu respiraţia oprită şi bagajul la uşă.
Desigur, evenimentele sociale nu se pot repeta la infinit, însă chiar trebuie să meditez conştiincios la realitate de pe acum?
Nu, o să-mi mai dau răgaz o lună, o lună în care să uit că trebuie.
Sursă foto
luni, 15 iunie 2009
Ziua în care m-am trezit proastă
sursă foto
vineri, 5 iunie 2009
Înscrisuri postum tardive - Ave Deutschland
(foto multe - cunoaştem - what can I do if I'm a photo whore?)
joi, 7 mai 2009
vineri, 24 aprilie 2009
Declaraţii aniversare
Uite aşa trecu un an de confesiuni sub pereţii reci ai blogului.
Nu-i bal la ateneu, nu vă avântaţi, să-i sărutam doar mânuşiţele pentru găzduire.
"Cu-o damigeana şi un pahar
Şi cu-n lăutar
Aş petrece aşa până la ziuă".
Director muzical
miercuri, 22 aprilie 2009
Dor de ducă
Vara aproape că-şi întinde tentaculele amorţite în bătaia liliacului bătut din faţa geamului.
El Negro - Liniştea
Sursă foto
sâmbătă, 18 aprilie 2009
Promiscuitatea gândurilor: thinking in terms of freedom / acting in terms of freedom
Încă o dimineaţă învăluită în ipoteze absurde.
" de căte disocieri e capabilă mintea omului. câte personalităţi contradictorii se îmbrâncesc şi se cutremură în aceste cufere de piele".
vineri, 10 aprilie 2009
vineri, 27 martie 2009
joi, 19 martie 2009
Festivalul Next ediţia 3 - Scurt metraje, Brico contest, Gift Shop avem...
Primul pas: Brico Contest
Îți place să măsori, să desenezi, să tai, să lipești, să vopsești, să bați cuie... Adică, îți place să bricolezi? NexT te invită la BRICO CONTEST!
Îți trebuie o idee genială pentru UN OBIECT:
* Decorativ – fii cât mai creativ, obiectul tău va atrage privirile unui public de cinefili adevărați! * Funcțional – creația ta va fi parte integrantă a decorului NexT de la cinematograful Scala. * Hand made – poți folosi obiecte deja făcute pentru a le integra în proiectul tău, dar trebuie să realizezi și ceva făcut de mâna ta ;) * Ușor transportabil – nu folosi materiale voluminoase și grele. * Care să nu ocupe un spațiu mai mare de 1 mp – keep it simple! ;) * Să conțină elemente din visual-ul NexT alăturat – logo NexT, omulețul și vestimentația lui (băscuța, cravata, ochelarii de soare), camera de filmat, căștile, microfonul, clacheta, geanta Nagra (de înregistrat sunet), norii și nu în ultimul rând, cățelul ;)
Selecția proiectelor
Organizatorii NexT vor selecționa din aplicațiile trimise, 15 proiecte care vor participa la concurs.
Obligațiile participanților selecționați la concurs
După aflarea rezultatelor selecției, participanții se vor obliga să predea organizatorilor NexT obiectele create, până la data de 1 aprilie, pentru a putea fi expuse și integrate în decorul amenjat în foaierul cinematografului Scala.
Premiul
Câștigătorul va fi desemnat prin vot de publicul festivalului și va fi premiat la gala de decernare a premiilor NexT.
Descarcă și completează formularul de înscriere și trimite-l la adresa brico@nextproject.ro până pe 25 martie, ora 20:00!
Notă: Din păcate NexT nu va putea acoperi costurile de transport și cazare ale unor eventuali participanți din provincie. Oricine își poate acoperi aceste cheltuieli este invitat să se înscrie la concurs!
| ||
|
sâmbătă, 14 martie 2009
Parabola microbuzului
Iertare, chiar şi relatarea discuţiei îmi provoacă eroziuni mentale. Prin urmare, trec direct la motivul izbucnirii negativismului.
Cum va fi posibil în relativul viitor să reuşească o campanie de relaţii publice să modifice comportamente, să stimuleze schimbări de mentalităţi sau să responsabilizeze având în vedere că jumătate (sau mai mult) din populaţia ţării este formată din tocmai acest tip de indivizi?
Parol că demersurile specialiştilor în relaţii publice din România sunt sortite apodictic eşecului.
Sursă foto
marți, 3 martie 2009
"Hello Madalina"
Ce faci atunci când îţi dai seama că ai fost selecţionat, când tu aproape uitasei că trimisesei formularul, gândindu-te că oricum şansele tale de a fi în realitate ales sunt minime?
Păi ţopăi într-un picior vreo 23 de minute, eşti tentat să scrii hieroglife pe tavan ( decorarea locuinţei prin creaţiuni personale ) şi apoi îi suni pe prieteni ca să le urli în ureche. Desigur că ei nu înţeleg motivul entuziasmului tău (urechea umană nu prea distinge cuvinte printre urlete) prin urmare trebuie să reiei, de astă dată mai calm, relatarea veştii.
Apoi începi să te gândeşti de ce ai avea nevoie (cu toate că plecarea este peste 2 luni), să cauţi exact locaţia pe hartă, să te interesezi de curse, aeroport şi de cunoscuţii pe care i-ai putea vizita dacă tot ajungi prin zonă.
Şi apoi omuleţul raţional din urechea stângă îţi transmite sub cea mai docilă formă că încă nu ai terminat de lecturat pentru seminarul de mâine.
Închizi toate paginile de google, însoţindu-te de cel mai tâmp zâmbet posibil şi îţi aduci aminte că discutai despre experienţele din afară exact ieri, la o cană de ceai.
sursă foto
miercuri, 25 februarie 2009
Purificare mentală prin afrodiziace culturale
Totul devine aproape schematic prin comparaţie cu şuetele savuroase. Habar n-am de coordonări exacte pentru viaţă, relaţii, idei, stări, dar am ajuns la cel puţin o concluzie: cuvintele potrivite mă fac fericită.
joi, 12 februarie 2009
Densitate simbolică cu adevarat eclatantă
Hey, nu face curat. Mi-aş putea scrie memoriile pe praful ăla.
Pierre Michel - Fire Flower
miercuri, 11 februarie 2009
Când m-am transformat în bucureşteancă?
De ce nu mai există o conexiune cu oraşul natal? Păi să analizăm o leacă, zic, posibilităţile de petrecere a timpului liber. Giurgiu este mândrul posesor al unui teatru, relicvă încă vie a perioadei comuniste (pe principiul - fiecare oraş mic are un teatru şi fiecare comună un cămin cultural) clădire "maiestuoasă" plasată exact în buricul târgului. Spectacole? Desigur, mai ales cele legate de tradiţiile locale şi grupuleţele de dans ale Casei de Cultură. Ah, da, şi să nu omit tentativele de punere în scenă a unor piese clasice, pe durata cărora, nu ai răbdare nici măcar să arunci cu roşii în actori. Dară ca să nu fiu acuzată că nu remarc potenţialul artistic al locuitorilor oraşului, trebuie totuşi să menţionez că fură câteva specimene atractive de actori/actriţe ce migrară frumuşel mai la nord, în speranţa dobândirii notorietăţii în mărita capitală. O, da, pentru Giurgiu, Bucureştiul este echivalentul Hollywoodului.
Bun, ce mai e? Menţionai deja Casa de Cultură, unde mai vine câte un scriitor local să îşi citească poemele. Sunt atât de grozave, încât adormi pe scaune. Şi scaunele sunt cel puţin din perioada disco a naţiunii. Şi mai cântă câte o elevă de liceu, ce dobândeşte automat pe această cale, popularitate exorbitantă. Fabulos.
Altceva. Ce mai e dragă, în ăst mirific oraş? Stai aşa, că nu spusei încă de cinematograf. Clădire situată pe strada Mircea cel Bătrân ( izul istoric ni se trage şi de la Dunărea ce se revărsa până mai ieri chiar pe cea stradă), cinematograful se numea "Bucureşti". (observăm şi aici o înclinaţie către preslăvirea capitalei, ce ne priveşte impunător de la 60 de km? Hai să zicem că da.) Remarcaţi probabil verbul meu la trecut. Da, se numea, deoarece cam fu închis, datorită lipsei clientelei. Adevărul e că edificiul are cam vârsta copacului - monument al naturii - de peste drum şi duhneşte a substanţe la care nu vreau să ma gândesc fără să îmi iau batistuţa brodată din sertar şi să-mi acopăr năsucul.
Să nu uit de parcuri. Sunt 2. Unul mai în deal, altul mai la vale. Parcul "Alei" îi menţionat cam în toate scrierile istorice. Ceea ce nu se găseşte în descrierile despre acesta, este că nu prea ai vrea să te prindă noaptea prin el. Parol. Doar dacă te incită bezna şi posibilitatea violului. Ăl de mai la vale, "Mihai Viteazul" (da, edililor oraşului le curge patriotism prin vene) e populat, pe vreme bună, cu specimene (nu o să pretind că mă refer la o anumită etnie. nu, nicidecum) ce se lăfăie în manele melodioase şi coji de seminţe.
De fapt, trebuie chiar lăudate tentativele de exerciţiu în direcţia comunicării sociale. Întreaga jumătate de oră, cât durează parcurgerea oraşului de la un capăt la celălalt, abundă în astfel de străduinţe. De la taximetrişti ( ce-i păpuşa, de ce nu vorbeşti, ţi-a tăiat popa limba?) până la elevi de şcoala generală. ( vai, dar m-aş rusina teribil de-ar trebui să reproduc merituoasele lor cuvântări).
Ajunserăm la baruri, cluburi. Eram informată în legătură cu existenţa unui club, în proximitatea catedralei (:D), la mare cătare în zilele mele liceale, însă ista cam luă foc. De cineva s-a lăsat impresionat de rugăminţile fierbinţi ale tineretului giurgiuvean, probabil dânsul (clubul) a renăscut din propria-i cenusă.
Îi musai să menţionez şi existenţa a 3 pizerii, vreo 5 restaurante ce se vor cu stea-n frunte, un local "chic" ce înconjoară Turnul Ceasornicului (să zicem doar că inovatorii constructori ai acestui local sunt probabil bântuiţi de tata turc, ăl care l-a construit pe la 1700, cu oricare destinaţie, numai aceea de amuzament nu) şi un pub ce miroase a bodegă.
Da, târgul cosmopolit din perioada interbelică, este astăzi doar un oraş ce arată bine, dar miroase al naibii de tare. (nu, nicidecum datorită etniei ce populează cam jumătate din oraş. nu, nu).
Fin.
luni, 19 ianuarie 2009
Coerenţă dispersată
Mă găsesc în imposibilitatea de a îngâna, fără să trezesc suspiciuni de rizibilitate. Moment în care îmi strâng pumnii şi urmăresc frământarea unei ţigări anemice în glasul gerului.
Azi mă relev în solecisme onirice, iară mâine o să consum infuzii sincopate de scenarii apocaliptice.
Don't follow me, I haven't got a clue.