joi, 19 martie 2009

Festivalul Next ediţia 3 - Scurt metraje, Brico contest, Gift Shop avem...

Next-ul 2009 reintră în acţiune cu o variantă îmbunătăţită, animată de fel de fel de lucruşoare ce sigur o sa vă determine să cumpăraţi o zebră şi să o vopsiţi în patrulatere deşănţate.
Primul pas: Brico Contest

Îți place să măsori, să desenezi, să tai, să lipești, să vopsești, să bați cuie... Adică, îți place să bricolezi? NexT te invită la BRICO CONTEST!

Îți trebuie o idee genială pentru UN OBIECT:

* Decorativ – fii cât mai creativ, obiectul tău va atrage privirile unui public de cinefili adevărați!

* Funcțional – creația ta va fi parte integrantă a decorului NexT de la cinematograful Scala.

* Hand made – poți folosi obiecte deja făcute pentru a le integra în proiectul tău, dar trebuie să realizezi și ceva făcut de mâna ta ;)

* Ușor transportabil – nu folosi materiale voluminoase și grele.

* Care să nu ocupe un spațiu mai mare de 1 mp – keep it simple! ;)

* Să conțină elemente din visual-ul NexT alăturat – logo NexT, omulețul și vestimentația lui (băscuța, cravata, ochelarii de soare), camera de filmat, căștile, microfonul, clacheta, geanta Nagra (de înregistrat sunet), norii și nu în ultimul rând, cățelul ;)

Selecția proiectelor

Organizatorii NexT vor selecționa din aplicațiile trimise, 15 proiecte care vor participa la concurs.
Selecția lor se va face după criteriile originalității, funcționabilității și realizării cât mai simple a obiectelor propuse.
În funcție de dificultatea execuției proiectului, de materialele necesare și implicit de costurile pe care le presupune realizarea lui, fiecare proiect selecționat va primi o sumă de bani (nu mai mare de 300 de lei) pentru punerea în practică.
Numele celor slecționați vor fi anunțate pe site pe 26 martie, ora 20:00.

Obligațiile participanților selecționați la concurs

După aflarea rezultatelor selecției, participanții se vor obliga să predea organizatorilor NexT obiectele create, până la data de 1 aprilie, pentru a putea fi expuse și integrate în decorul amenjat în foaierul cinematografului Scala.
Obiectele vor fi donate de participanți Societății Culturale NexT care le va folosi pentru promovarea activităților sale viitoare.

Premiul

Câștigătorul va fi desemnat prin vot de publicul festivalului și va fi premiat la gala de decernare a premiilor NexT.
Premiul constă într-o excursie de trei zile (transport și cazare) la Festivalul de Public Design de la Milano (18-26 aprilie), care include şi o acreditare la manifestările acestui eveniment de amploare.

Descarcă și completează formularul de înscriere și trimite-l la adresa brico@nextproject.ro până pe 25 martie, ora 20:00!

Notă: Din păcate NexT nu va putea acoperi costurile de transport și cazare ale unor eventuali participanți din provincie. Oricine își poate acoperi aceste cheltuieli este invitat să se înscrie la concurs!


Un comentariu:

mona spunea...

ma jur ca am fost toata un zambet...parca mi te si imaginez...:)))...oricum abia astept sa te vad...:*